Principiul general de functionare al ventilatoarelor este ca acestea cedeaza mediului in care opereaza o parte din energia folosita la antrenare.

Ceea ce este fascinant in constructia ventilatoarelor industriale este ca aceleasi efecte asupra mediului de operare pot fi obtinute cu mai multe tipuri de ventilatoare, in functie de parametrii lor constructivi: marimea rotorului, numarul palelor acestuia, inclinatia palelor, turatia si puterea motorului de antrenare s.a. Nu sunt de neglijat nici caracteristicile fluidului vehiculat, fie acesta aer sau lichid, temperatura acestuia, impuritatile pe care le contine si temperatura mediului ambiant. Un parametru special in stabilirea solutiilor constructive este riscul de reactie exploziva a fluidului pus in miscare. Totodata, parametrii de gabarit al spatiului unde urmeaza sa fie instalat echipamentul de ventilatie reprezinta cerinte critice ale proiectului de ventilatie industriala.

Coroborand toate aceste variabile, din calculele de proiectare pot rezulta mai multe solutii constructive de ventilatoare. De aceea, decizia asupra configuratiei produsului final este luata impreuna cu beneficiarul. Acesta este motivul pentru care privim toate relatiile comerciale prin prisma principiilor de parteneriat. Pornind de aici, Ventilatorul 1932, in calitate de proiectant si producator, propune intotdeauna cele mai eficiente solutii, pe deplin adaptate cerintelor specifice ale proiectului, intr-un raport optim cost-beneficiu.

Produsele marca Ventilatorul 1932 S.A. se gasesc in cele mai multe facilitati de productie ale industriei de echipamente si utilaj greu din Romania, dar si din strainatate, fiind utilizate in uzine metalurgice, la cocserii, laminoare, forje si alte sectii care lucreaza la foc continuu in fabrici de ciment, in rafinarii, uzine chimice si petrochimice, in centrale electrice si complexe energetice, in agricultura si piscicultura etc., fiind utilizate ca echipament tehnologic de transport pneumatic, de evacuare a gazelor arse la temperaturi inalte, a substantelor toxice, a impuritatilor mecanice s.a.