Pentru ca fiecare om conteaza si
pentru ca succesul este construit de oameni!

VENTILATORUL 1932 a fost infiintata sub denumirea “SAVEB” si a avut ca principal domeniu de activitate cercetarea si fabricarea elicelor pentru motoarele de avion.

Cativa ani mai tarziu, in 1941, Intreprinderea de Constructii Aeronautice Romane (ICAR) este impresionata de rezultatele uimitoare si de profesionalismul cu care SAVEB abordeaza lucrarile si decide sa cumpere fabrica, impreuna cu terenul aferent acesteia. Astfel, SAVEB cunoaste alaturi de ICAR o noua etapa de dezvoltare si se perfectioneaza in productia de avioane si oferirea de servicii de mentenanță in domeniul aeronautic.

Ca urmare a Tratatului de Pace de la Paris din anul 1947, Romaniei i-a fost interzisa detinerea unei industrii constructoare de avioane. A fost momentul in care productia de pale pentru elicele de motor de avion  a fost reorientata catre productia de rotoare pentru ventilatoarele industriale. SAVEB a primit numele de INTREPRINDEREA DE VENTILATOARE Bucuresti si s-a specializat in proiectarea si fabricarea ventilatoarelor, prin care si-a adus o contributie esentiala la dezvoltarea intregii industrii romanesti, aflata in plina ascensiune.

Odata cu trecerea dintre veacuri, productia de ventilatoare industriale a fost adaptata unor noi cerinte dictate de tendintele vremii, iar compania a decis sa fabrice doar serii scurte sau piese unicat, pe baza de comanda, mentinand calitatea si profesionalismul care i-au oferit notorietate inca de la infiintare.

Fabrica a fost cumparata in anul 2005, a  primit numele de “Compania de Ventilatoare” si a pastrat traditia efectuarii de ventilatoare industriale pe piata din Romania, dar si in afara tarii si a facut fata cu brio concurentei straine.

O noua schimbare a actionariatului a avut loc in anul 2019, “Compania de Ventilatoare SA” devine “VENTILATORUL 1932 S.A.” si se impune pe piata industriala cu o noua viziune de business, adapatata vremurilor prezente, centrata pe responsabilitate, performanta, cercetare si inovare.  Astfel, asiguram solutii innovative pentru ca aerul din fluxurile industriale sau din spatiile de lucru sa indeplineasca parametrii optimi necesari productivitatii si succesului afacerilor deservite.

Traditia ampla de aproape noua decenii, cizelata de tendintele fiecarei perioade, ne ofera directie, siguranta si o privire obiectiva asupra viitorului.

Misiune

Misiunea noastra este sa asiguram un aer de calitate pentru o viata de calitate, procese performante de productie si afaceri de succes. Ne aducem contributia la cresterea performantei activitatii economice nationale si cream prosperitate in Romania, prin oferirea de produse si servicii de cea mai inalta calitate beneficiarilor nostri existenti si potentiali. 

Viziune

Ventilatorul este o companie europeana, condusa dupa principii de performanta si calitate, motivate de repsonsabilitatea pentru clienti, pe deplin integrata in lumea verde pe care o dorim cu totii pentru noi, partenerii nostri, oamenii de langa noi si pentru toti cei care pretuiesc calitatea vietii, sanatatea si siguranta lor,a echipei din care fac parte sau a afacerii lor. 

Responsabilitate sociala

Succesul companiei Ventilatorul este construit, zi de zi, prin efortul individual si colectiv al oamenilor sai. Performanta Societatii este asigurata de atitudinea pozitiva si deschiderea catre nou a tuturor celor pentru care ineditul si inovarea reprezinta repede de indentitate profesionala si personala. 

VENTILATORUL 1932 este o companie responsabila fata de comunitate si mediul inconjurator. Principiile activitatii pornesc de la respectul pentru oamenii din jurul nostru si grija pentru natura. Reciclam cu responsabilitate, minimizam impactul asupra mediului si protejam viata. 

Certificate si acreditari