ventilatoare@ventilatorul.ro

+40 212 552 166

+40 723 384 732logo-new

       VENTILATORUL 1932 a fost inființată în anul 1932 sub denumirea “SAVEB” și a avut ca principal domeniu de activitate cercetarea și fabricarea elicelor pentru motoarele de avion.

     Câțiva ani mai târziu, în 1941, Intreprinderea de Construcții Aeronautice Române (ICAR) este impresionată de rezultatele uimitoare și de profesionalismul cu care SAVEB abordează lucrările și decide să cumpere fabrica, împreună cu terenul aferent acesteia. Astfel, SAVEB cunoaște alături de ICAR o nouă etapă de dezvoltare și se perfecționează în producția de avioane și oferirea de servicii de mentenanță în domeniul aeronautic.

       Ca urmare a Tratatului de Pace de la Paris din anul 1947, României i-a fost interzisă deținerea unei industrii constructoare de avioane. A fost momentul în care producția de pale pentru elicele de motor de avion a fost reorientată către producția de rotoare pentru ventilatoarele industriale. SAVEB a primit numele de INTREPRINDEREA DE VENTILATOARE București și s-a specializat în proiectarea și fabricarea ventilatoarelor, prin care și-a adus o contribuție esențială la dezvoltarea întregii industrii românești, aflată în plină ascensiune.

       Odată cu trecerea dintre veacuri, producția de ventilatoare industriale a fost adaptată unor noi cerințe dictate de tendințele vremii, iar compania a decis să fabrice doar serii scurte sau piese unicat, pe bază de comandă, menținând calitatea și profesionalismul care i-au oferit notorietate încă de la înființare.

       Fabrica a fost cumpărată în anul 2005, a  primit numele de “Compania de Ventilatoare” și a păstrat tradiția efectuării de ventilatoare industriale pe piața din România, dar și în afara țării și a făcut față cu brio concurenței străine.

       O nouă schimbare a acționariatului a avut loc în anul 2019, “Compania de Ventilatoare SA” devine “Ventilatorul 1932 S.A.” și se impune pe piața industrială cu o nouă viziune de business, adaptată vremurilor prezente, centrată pe responsabilitate, performanță, cercetare și inovare.  Astfel, asigurăm soluții inovative pentru ca aerul din fluxurile industriale sau din spațiile de lucru să îndeplinească parametrii optimi necesari productivității și succesului afacerilor deservite.

       Tradiția amplă de aproape nouă decenii, cizelată de tendințele fiecărei perioade, ne oferă direcție, siguranță și o privire obiectivă asupra viitorului.

English