Ventilatoare industriale centrifugale

Puteti alege un ventilator centrifugal din gama noastra de produse sau ne puteti contacta pentru a va oferi solutii pe deplin adaptate nevoilor voastre.
Ventilatoarele centrifugale sunt ventilatoare de transport aer incarcat mai putin sau mai mult cu praf sau particule pulverulente. Aerul sau materialul de transportat preluat printr-o gura de aspiratie este vehiculat tangential cu rotorul ventilatorului, trecut printre palele rotorului realizand o vehiculare centrifugala a acestuia si a materialelor transportate si evacuat printr-o gura de refulare, la care se poate monta, eventual, o tubulatura.
In general, principiul de functionare al ventilatoarelor industriale porneste de la producerea si miscarea unor curenti de fluide in stare lichida sau gazoasa, in diverse medii de lucru. Miscarea acestora se datoreaza miscarii de rotatie a piesei principale a ventilatorului – rotorul, care, la randul sau, determina miscarea fluidului lichid sau gazos, a aerului in majoritatea cazurilor.

Miscarea rotorului determina evacuarea aerului viciat, a noxelor din mediul de lucru in cazul mediilor corozive, a transportului unor materiale pulverulente s.a. Totodata, ventilatorul poate asigura introducerea de aer proaspat pentru racirea unor utilaje, mai ales a celor care lucreaza in mediu cu temperaturi ridicate, dar si pentru improspatarea aerului din spatiile inchise. Ventilatoarele centrifugale asigura schimbarea directiei fluxului evacuat fata de fluxul aspirat pentru a raspunde unor cerinte specifice de functionare si montaj.
Ventilatoarele industriale produse de Ventilatorul 1932 raspund tuturor cerintelor tehnice de operare in medii toxice si grele.

V432, V433 – Ventilatoare de rigola

Ventilatoarele de rigola V432 si V433 sunt ventilatoare de debite mici si presiuni mari, destinate transportului greu de aer incarcat cu faina de ciment, prin rigolele fabricilor de ciment. Din silozuri, faina de ciment macinata cade in rigolele pneumatice de unde este transportata cu ajutorul debitului de aer produs de ventilatoare, in vederea arderii in cuptor pentru transformarea in ciment.

CERE O OFERTĂ de Ventilatoare de rigola.

V20T – Ventilatoare cu debite medii si presiuni medii

Ventilatoarele din familia V20T sunt destinate transportului pneumatic greu, cu continut de praf 50÷200 g/m3 sau talas, rumegus, granule masa plastica. Sunt actionate prin roti cu curele R sau cuplaj C. Ventilatoarele actionate prin roti se executa de regula pentru gaze reci cu temperatura mai mica de 80ºC, iar in constructie speciala se pot executa si pentru gaze calde de pana la 350ºC pe baza de comanda. Debit Q=500÷630000 m3/h, presiune H=212÷1000 mmCA.

CERE O OFERTĂ de Ventilatoare cu debite medii si presiuni medii.

VCT – Ventilatoare cu debite medii si presiuni medii

Ventilatoarele din familia VCT avand rotoarele deschise, sunt destinate pentru transport greu, cu continut de praf 50÷200 g /m3 sau talas rumegus, granule masa plastica. Ventilatoarele se executa in actionare directa D (rotorul ventilatorului este direct cuplat pe arborele motorului) pentru vehicularea aerului cu temperatura de pana la 75ºC in limitele admise de solicitarile capului de ax al motoarelor electrice, sau actionare prin cuplaje C pentru rotoarele grele (in general peste diametre mai mari de Ø 710) si pentru temperaturi mai mari de 75ºC. De asemenea, se pot executa din otel inox pentru mediile corozive, precum si pentru vehicularea mediilor explozive (grupe de gaze 2A, 2B, 2C). Debit Q=1000÷22400 m3/h, presiune H=240÷300 mmCA.

CERE O OFERTĂ de Ventilatoare cu debite medii si presiuni medii.

V32T – Ventilatoare cu debite mari si resiuni joase si medii

Ventilatoarele din familia V32T sunt destinate pentru vehicularea aerului cu continut redus de praf, mai mic de 50mg/m3, fum si gaze neutre. Ventilatoarele se executa in actionare directa D (rotorul ventilatorului este direct cuplat pe arborele motorului) pentru vehicularea aerului cu temperatura de pana la 75ºC in limitele admise de solicitarile capului de ax al motoarelor electrice, sau actionare prin cuplaje C pentru rotoarele grele (in general pentru diametre mai mari de Ø 710) si pentru temperaturi mai mari de 75ºC. De asemenea, se pot executa pentru medii corozive din otel inox, precum si pentru vehicularea mediilor explozive (grupe de gaze 2A, 2B, 2C).

La comanda, ventilatoarele care lucreaza/vehiculeaza medii excesive dure si/sau corozive se pot executa cu protectie speciala. Protejarea de agentii excesiv de corozivi, chimic si/sau mecanic, se face prin aplicarea pe toata suprafata rotorului si a carcasei a unui strat de protectie exterior, pe baza de polimeri ceramici (Pro Guard CN1-M) Debit Q=2240÷250000 m3/h, presiune H=220÷340 mmCA..

CERE O OFERTĂ de Ventilatoare cu debite mari si resiuni joase si medii.

V28S – Ventilatoare cu debite medii si presiuni medii si mari

Ventilatoarele din familia V28ST sunt destinate pentru vehicularea aerului cu continut redus de praf, mai mic de 80mg/m3. Ventilatoarele se executa in actionare directa D (rotorul ventilatorului este direct cuplat pe arborele motorului) pentru vehicularea aerului cu temperatura de pana la 75ºC in limitele admise de solicitarile capului de ax al motoarelor electrice, sau actionare prin cuplaje C pentru rotoarele grele (in general pentru diametre mai mari de Ø 800) sau pentru temperaturi mai mari de 75ºC. De asemenea, se pot executa din otel inox pentru medii corozive, precum i pentru vehicularea mediilor explozive (grupe de gaze 2A, 2B, 2C). Debit Q=22400÷610000 m3/h, presiune H=1640÷950 mmCA.

CERE O OFERTĂ de Ventilatoare cu debite medii si presiuni medii si mari.

V25S – Ventilatoare cu debite mari si presiuni medii si mari

Ventilatoarele din familia V25S sunt destinate pentru vehicularea aerului cu continut redus de praf, mai mic de 80mg/m3. Ventilatoarele se executa in actionare directa D (rotorul ventilatorului este direct cuplat pe arborele motorului) pentru vehicularea aerului cu temperatura de pana la 75ºC in limitele admise de solicitarile capului de ax al motoarelor electrice, sau actionare prin cuplaje C pentru rotoarele grele (in general peste diametre mai mari de Ø 800) sau pentru temperaturi mai mari de 75ºC. De asemenea, se pot executa din otel inox pentru medii corozive, precum i pentru vehicularea mediilor explozive (grupe de gaze 2A, 2B, 2C). Debit Q=500÷60000 m3/h, presiune H=160÷350 mmCA.

CERE O OFERTĂ de Ventilatoare cu debite mari si presiuni medii si mari.

V40 – Ventilatoare cu debite mari si presiuni medii si joase

Ventilatoarele din familia V40 sunt destinate pentru vehicularea aerului cu continut redus de praf, mai mic de 50mg/m3, fum si gaze neutre. Ventilatoarele se executa in actionare directa D (rotorul ventilatorului este direct cuplat pe arborele motorului) pentru vehicularea aerului cu temperatura de pana la 75ºC in limitele admise de solicitarile capului de ax al motoarelor electrice, sau actionare prin cuplaje C pentru rotoarele grele (in general peste diametre mai mari de Ø 710) sau pentru temperaturi mai mari de 75ºC. Se pot executa si actionate prin roti cu curea R. Ventilatoarele actionate prin roti se exacuta de regula pentru gaze cu temperatura mai mica de 80ºC, iar in constructie speciala se pot executa si pentru gaze calde pana la 350ºC pe baza de comanda. De asemenea, se pot executa din otel inox pentru mediile corozive, precum si pentru vehicularea mediilor explozive (grupe de gaze 2A, 2B, 2C). Debit Q=500÷60000 m3/h, presiune H=38÷180 mmCA.

CERE O OFERTĂ de Ventilatoare cu debite mari si presiuni medii si joase.

VRS – Ventilatoare cu debite mari si presiuni medii si joase

Ventilatoarele din familia VRS sunt destinate pentru vehicularea aerului cu continut redus de praf, mai mic de 50mg/m3, fum si gaze neutre. Ventilatoarele se executa in actionare directa D (rotorul ventilatorului este direct cuplat pe arborele motorului) pentru vehicularea aerului cu temperatura de pana la 75ºC in limitele admise de solicitarile capului de ax al motoarelor electrice, sau actionare prin cuplaje C pentru rotoarele grele (in general pentru diametre mai mari de Ø 630) sau pentru temperaturi mai mari de 75ºC. Se pot executa si actionate prin roti cu curea R. Ventilatoarele actionate prin roti se executa de regula pentru gaze reci cu temperatura mai mica de 80ºC, iar in constructie speciala se pot executa si pentru gaze calde de pana la 350ºC pe baza de comanda. De asemenea, se pot executa din otel inox pentru medii corozive, precum si pentru vehicularea mediilor explozive (grupe de gaze 2A, 2B, 2C). Debit Q=200÷160000 m3/h, presiune H=44÷158 mmCA.

CERE O OFERTĂ de Ventilatoare cu debite mari si presiuni medii si joase.

V50 – Ventilatoare de presiune cu debite mari si presiuni medii si joase

Ventilatoarele din familia V50 sunt destinate pentru vehicularea aerului cu continut redus de praf, mai mic de 10mg/m3, fum si gaze neutre. Ventilatoarele se executa in actionare directa D (rotorul ventilatorului este direct cuplat pe arborele motorului) pentru vehicularea aerului cu temperatura de pana la 75ºC in limitele admise de solicitarile capului de ax al motoarelor electrice, sau actionare prin cuplaje C pentru rotoarele grele (in general peste diametre mai mari de Ø 630) sau pentru temperaturi mai mari de 75ºC. De asemenea, se pot executa din otel inox pentru medii corozive, precum si pentru vehicularea mediilor explozive (grupe de gaze 2A, 2B, 2C). Debit Q=2000÷150000 m3/h, presiune H=240÷170 mmCA.

CERE O OFERTĂ de Ventilatoare de presiune cu debite mari si presiuni medii si joase.

V36 – Ventilatoare de presiune cu debite medii si presiuni medii si mari

Ventilatoarele din familia V36 sunt destinate pentru vehicularea aerului cu continut redus de praf, mai mic de 10mg/m3,, fum si gaze neutre. Ventilatoarele se executa in actionare directa D (rotorul ventilatorului este direct cuplat pe arborele motorului) pentru vehicularea aerului cu temperatura de pana la 75ºC in limitele admise de solicitarile capului de ax al motoarelor electrice, sau actionare prin cuplaje C pentru rotoarele grele (in general peste diametre mai mari de Ø 630) sau pentru temperaturi mai mari de 75ºC. De asemenea, se pot executa din otel inox pentru medii corozive, precum si pentru vehicularea mediilor explozive (grupe de gaze 2A, 2B, 2C). Debit Q=1500÷60000 m3/h, presiune H=180÷116 mmCA.

CERE O OFERTĂ de Ventilatoare de presiune cu debite medii si presiuni medii si mari.

ro_RORomanian