ventilatoare@ventilatorul.ro

+40 212 552 166

+40 723 384 732

Ventilator VP 40DC-2000CAP pentru DEWAN HATTAR CEMENT- KARACHI, PAKISTAN (ep.1)

Comments (0) Blog

In 1997, compania DEWAN HATTAR CEMENT din Pakistan a lansat o licitatie internationala pentru achizitia unui ventilator centrifugal care sa asigure un debit de 210.000 mc/ora, functionand in regim continuu la temperatura de 2400C. Avand in vedere conditiile climatice specifice din Pakistan, s-a mai solicitat ca sa se poata asigura nivelul maxim de protectie la conditiile climatice extreme, respectiv la umezeala accentuata in perioada musonica si la variatia mare de temperaturi intre anotimpuri si chiar si pe parcursul aceleiasi zile.

Licitatia internationala a fost castigata de VENTILATORUL-SA, proprietar al brandului SAVEB, care a proiectat, fabricat si livrat catre acest beneficiar ventilatorul VP 40DC-2000-CAP-00. Acesta a fost proiectat initial in 1994 tot pentru DEWAN la o solicitare anterioara a acestei firme care nu s-a concretizat la acel moment si a fost reproiectat la momentul adjudecarii licitatiei in anul 1997, operandu-se niste adaptari fata de solutia initiala pentru a obtine niste parametri modificati, exact pentru situatia existenta pe amplasamentul fabricii de cimenturi Parkland.

Raspunsul la parametrii de fiabilitate este demonstrat prin faptul ca prima solicitare de subansamble-piese  de schimb, respectiv ansamblul rotativ rotor- ax- lagare- arbore palier a venit abia anul acesta, in 2017, la 20 ani de la punerea in functiune a ventilatorului, desi tratative pentru fixarea cerintelor tehnice s-au purtat discontinuu incepand cu a doua jumatate a anului 2014. Iar solicitarea s-a facut direct la SAVEB, ceea ce demonstreaza satisfactia clientului fata de performantele tehnice si de fiabilitate dovedite in regim de functionare continua ale ventilatorului VP 40DC-2000-CAP-00.

Dupa cum am spus in articolele anterioare, COMPANIA DE VENTILATOARE-SA este, incepand cu luna noiembrie 2005, continuatorul, atat de jure, cat si de facto, al firmei VENTILATORUL –SA si prin efect, detinatorul legal al brandului SAVEB si al tuturor proiectelor realizate pana in acel moment. Datorita functionarii bune era firesc deci ca beneficiarul pakistanez DEWAN HATTAR CEMENT sa ne adreseze invitatia de a licita pentru executia ansamblului rotitor al acestui ventilator si a fost cu atat mai mult o datorie de onoare pentru noi de a da curs acestei solicitari. Dupa 20 ani de functionare continua…

  • scan0002
    scan0002
  • Picture9 017
    Picture9 017
  • sigla cu mail mare r
    sigla cu mail mare r

Comments are closed.

English