ventilatoare@ventilatorul.ro

+40 212 552 166

+40 723 384 732

De ce ventilatoare industriale?

Comments (0) Blog

Desi in aparenta ventilatoarele sunt masini simple, care au rolul de la “plimba” o masa de aer, orice cunoscator poate discerne ca cel putin in privinta ventilatoarelor industriale, intre energie si rentabilitate se stabilesc raporturi dinamice, poate diferite de la o perioada de timp la alta datorita relatiei dinamice dintre debit si presiune, mai ales atunci cand uneori intervine si factorul temperatura, care poate fi a mediului ambiant, la care se adauga cea a mediului de lucru, temperaturi care sunt inalte pana la foarte inalte amandoua. In situatia alegerii si reproiectarii oricarui ventilator industrial, aceste conditii luate in totalitate constituie un cadru nedeterminat, a carui rezolvare pe cale de optimizare, in majoritatea cazurilor, nu este deloc simpla.

Deoarece necesitatile practice reclama raspunsuri la o gama variata de probleme tehnologice, activitatea utilajelor de tehnica aerului s-a dezvoltat pe urmatoarele directii:transportul aerului si gazelor, depoluarea aerului, racirea cu aer in procesele industriale in vederea economisirii apei, cercetarea si modelarea sistemelor hidro si aerodinamice, transporturile pneumatice a diverselor produse granulare sau pulverulente, desfumarea incintelor cuprinse de flacari. Necesitatile tehnologice ale clientilor industriali au impus dezvoltarea de ventilatoare centrifugale mono si dublu aspirante, de uz industrial si pentru aeraj, cu debite de la 100m3 la 700.000 m3 si presiuni de la 300 la 1500 mm CA. Acestea pot transporta aer, gaze calde, gaze corozive si pot fi utilizate si pentru transport pneumatic si se utilizeaza pe scara larga in industrii diverse, care produc, in gazele evacuate, multi agenti poluanti, care dauneaza mediului, oamenilor care habiteaza in apropierea uzinei respective si nu in ultimul rand personalului care lucreaza acolo. De aceea gazele acestea sunt extrase de ventilatoare de medie sau mare capacitate, cu fiabilitate ridicata pentru a putea functiona continuu si a nu da rateuri in cursul procesului. Ele devin asadar prin efect ventilatoare tehnologice, fara de care procesul ca atare nu poate fi conceput, chiar daca in principiu acesta s-ar putea desfasura si fara ele.

Datorita toxicitatii posibile a gazelor vehiculate ele pot fi echipate cu filtre specializate. Datorita corozivitatii gazelor, acolo unde este cazul, ventilatoarele se realizeaza cu protective anticoroziva, in functie de elementele chimice continute de gazele de evacuate. Daca vorbim si de gaze calde, unde ventilatorul trebuie sa reziste la temperaturi de lucru constant mari, acesta se poate realiza cu protectie termica sau chiar din otel inoxidabil.

  • De ce ventilatoare industriale
    De ce ventilatoare industriale
  • De ce ventilatoare industriale 2
    De ce ventilatoare industriale 2

 

Va multumesc si va astept sa ne intalnim in paginile viitoare. Sau si mai bine, la noi, la fabrica…

      VENTILATORUL 1932 S.A

Bulevardul Basarabia Nr. 256 (Incinta Faur)

Cod postal 030352, Sector 3, BUCURESTI

Tel :   + 40. 21. 255 21 66              E-mail: ventilatoare@ventilatorul.ro

Fax :   +40. 21. 255 48 74                                 www.saveb.ro

Mobil:+40. 724. 343 241 … Marian CAPITANEANU, Asistenta/Consultanta Solicitari Clienti si Ofertare Tehnica

+40. 723. 384 732 … Carmen ZAMFIR, Marketing, Analiza Cereri de Oferta si Ofertare Tehnico-Comerciala

Comments are closed.

English